VEELGESTELDE VRAGEN

 

 • Waar kan ik een Memorabels sieraad Zien en kopen?

Onze collectie paardenhaarsieraden is exclusief verkrijgbaar via onze website, waar je direct jouw favoriete design kunt bestellen.

Wil je onze sieraden liever eerst in het echt zien? Bezoek ons dan op verschillende paardenevenementen, waar we aanwezig zullen zijn om onze paardenhaarsieraden te laten zien en jou te helpen bij het kiezen van de juiste maat.  Bekijk onze agenda op de website om te zien waar je ons kunt vinden, of houd onze social-media pagina’s in de gaten!

 • Hoeveel paardenhaar moet ik afknippen?

Er is niet veel haar nodig voor een Memorabels sieraad. Een pluk van 4 tot 5 centimeter lang is al voldoende. Wij zeggen altijd; Een pluk net zo groot als je pinkvinger is voldoende.

Wil je meer weten over hoe het in zijn werk gaat? Bekijk onze ‘Hoe werkt het’ pagina.

 • Welk SOORT paardenhaar is het beste voor in een sieraad?

Paarden hebben verschillende types haar. De vacht, de manen en uiteraard de staart. 

Haren uit de manen en de staart zijn verreweg het mooist om in een sieraad te verwerken. De vacht heeft vaak niet genoeg lengte en is wolliger van textuur.

In de paardenstaart zit over het algemeen meer vuil. Wij maken de haren grondig schoon, maar uit ervaring blijkt dat paardenhaar uit de manen zich het best leent voor een sieraad.  

 • Hoe weet ik mijn ringmaat?

Het is erg belangrijk dat je de juiste ringmaat besteld. Je ringmaat verschilt per vinger maar ook per hand. Daarnaast is het zo dat je vingers in de zomertemperaturen dikker zijn dan in de wintertemperaturen, dit kan zelfs tot een halve maat verschil opleveren. Het is dus erg belangrijk om dit mee te nemen bij het bepalen van je ringmaat. Dit doe je door de ringmaat op te meten wanneer je lekker thuis en binnen bent.

Om het je gemakkelijk te maken sturen we je een ringmaatmeter toe als jij een Memorabels ring hebt besteld. Zo kan je zelf aanvoelen welke ringmaat bij jou het fijnste zit.

Één laatste tip: Begin bij het bepalen van jouw ringmaat met de grootste ring van de ringmaatmeter en ga dan stapsgewijs steeds kleiner. Dit voorkomt dat je een te kleine maat past en deze vervolgens moeilijk af krijgt!

 • Welke lengte ketting is voor mij het beste?

Er zijn twee opties voor de lengte van de ketting, 40 en 45 centimeter. 

De standaard maat is 45 centimeter.

Ligt jouw voorkeur bij een strakkere ketting of ben jij een erg jonge fan van Memorabels sieraden? Dan hebben we een optie voor een 40cm ketting. 

Je kan je voorkeur aan ons doorgeven op het wensenkaartje wat je onder andere toegestuurd krijgt wanneer we je bestelling binnen hebben!

 • Hoelang duurt het voordat mijn sieraad binnen is?

Voor de zilveren en vergulde sieraden gelden een standaard levertijd van 3 weken. Deze levertijd gaat in zodra wij jouw paardenharen hebben ontvangen. We sturen je een bevestiging zodra de paardenharen bij ons zijn binnengekomen, én wanneer je sieraad onderweg is !

 • Kan ik mijn sieraad ruilen of retourneren?

Het sieraad wat je besteld hebt is speciaal voor jouw gemaakt met jouw paardenharen.

Helaas betekent dat ook dat we je sieraad niet kunnen terugnemen of ruilen. 

 • Verkleuren de vergulde sieraden?

Om te zorgen dat de sieraden een lange levensduur hebben, laten we onze sieraden zogezegd ‘zwaar’ vergulden. Een zilveren sieraad word hierbij voorzien van een laag 14 karaat goud. Deze laag is maar liefst 3 micron. De dikte van de goudlaag bepaald de levensduur van de vergulding.

Een verguld sieraad is een erg goed alternatief voor een volledig gouden sieraad, maar heeft uiteraard niet dezelfde eigenschappen. De gouden laag slijt door het dragen van het sieraad. Hoe snel de laag slijt is geheel afhankelijk van het gebruik van de drager. 

Lees hier hoe je ervoor kan zorgen dat jouw vergulde sieraad zo lang mogelijk mooi blijft.

 • Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

We sturen je een email wanneer jouw sieraad op de post gaat. Met de track en trace code die in de email staat kan je jouw sieraad volgen terwijl het onderweg is.

 • Zit er Nikkel in de Memorabels sieraden?

Daar kunnen we kort over zijn. Alle Memorabels sieraden zijn nikkel vrij !

 • Hoe kan ik mijn sieraad het best schoonmaken?

Elk sieraad heeft onderhoud nodig. Of het nu gaat om een Zilveren, vergulde of Gouden sieraad. Hoe je dit het beste doet vind je Hier in onze zorginstructies. 

 • Moet ik een postzegel plakken op de envelop met paardenhaar?

Dit is niet nodig. De envelop die je hebt gekregen om de paardenharen naar ons op te sturen is al voorzien van een barcode. Je kan de envelop gewoon in de brievenbus doen. 

Het enige wat je hoeft te doen is de paardenharen in de envelop en deze te verzegelen met de plakstrip.

Je paardenharen opsturen was nog nooit zo makkelijk!